narcoenik.nl

de blog die je wakker houdt

Afgelopen gebeurtenissen

De laatste tijd zijn leuke maar ook minder leuke dingen gebeurt.

Meeloopdag MBO

Laat ik maar beginnen met de leuke gebeurtenissen.
De afgelopen twee maanden ben ik bij twee meeloopdagen geweest op het Noorderpoort in Groningen, tijdens die meeloopdagen heb ik in het kort gezien hoe het aan toe gaat op die school en op de opleidingen.
Beide dagen waren superleuk en heb ik een beetje beeld gekregen hoe het er aan toe gaat, als eerst ging ik meelopen bij de opleiding van marketing & communicatie en daarna bedrijfsmanagement, op deze dagen kreeg ik te zien hoe ongeveer het les rooster uitziet, wat voor een projecten de leerling doen op die opleiding, welke karaktereigenschappen belangrijk zijn etc.

De afgelopen tijd zat ik veel te nadenken hoe ik veder wil met mijn opleiding. Eerst wou ik via HAVO naar HBO maar uiteindelijk heb ik na lang na denken (en met behulp van vragen stellen aan de leerlingen bij die meeloopdagen) tot conclusie gekomen dat ik het liefste bedrijfsmanagement wil gaan studeren in Groningen dus via het MBO uit eindelijk naar HBO wil.

2e kerstdag ’17 – terugval van woede

We hadden net gegeten, het was tegen 7 uur in de avond, er was eigenlijk niet veel aan de hand. En toen…begon met een kleine meningsverschil met me zusje waarop mijn ouders zeiden dat ik even stil moest zijn, ik reageerde daarop door naar mijn kamer toe te gaan om niet boos te worden (de laatste twee tot drie maanden deed ik dat ook en ging super tot deze dag had ik niets meer kapot gemaakt of heel erg boos geworden, ik was super trots op mij zelf dat in die tijd alles goed ging en niet meer me woede moest uiten op spullen. In die tijd had ik eigenlijk totaal geen woede of diepe frustraties).
Er lukte iets niet op de PC van mijn vader waardoor ik ging kijken of ik kon helpen, ik doe wat op de PC en me vader vroeg me heel normaal: ”Jesse zou je alsjeblieft naar boven willen gaan?” – om er voor te zorgen dat ik niks mee kreeg of boos zou worden, het was om me zelf te beschermen tegen mijn eigen woede. Op die vraag flipte ik en was ik weer bij vooraf aan hij duwde eerst tegen de witte kast die mijn bijna 20 jaar in hun bezit hebben vervolgens daarna sloeg ik de tegen de deur van de blauwe kast om mijn frustratie te uiten (zie op foto’s – sorry voor onscherpe foto’s)

Ik schaamde me om weer naar beneden te gaan, ik voelde me weer machteloos naar mij zelf toe ik voelde me weer een mislukkeling die alles en iedereen kapot moest maken omdat hij zelf kapot is. Maar gelukkig heb ik geweldige ouders die mij elke keer weer weder op helpen om mijn woede te beheersen.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 narcoenik.nl

Thema door Anders Norén